Dokumentation av ett par byxor

Efter lång tid var det så dags för en välbehövlig uppdatering. Sedan sist har livet rullat på och en hel del projekt kommit och gått. Men jag tänkte nu visa upp lite av mitt senaste dokumentationsarbete.

Det är nog ingen nyhet vid det här laget att jag uppskattar 20 och 30-tals kläder, och kortbyxor i synnerhet. Under sommaren sydde jag också upp ett par byxor av “knickerbockers” model. Jag inspirerades då mest av bilder frå 1930-talet.

Nu tänker jag dock gå steget längre och våga mig på en riktig kopia. Jag besökte i veckan skansens klädkammare där jag tittade på en hel sportkostym och tre varianter av knäbyxor. Ett par från 1890-talet, ett från 1920-talet och ett från 1930-talet. Det är 20-tals modellen jag har inriktat mig på att försöka kopiera.

Jag sitter nu som bäst och analyserar mina bilder och teckningar och tyckte att det vore på sin plats att visa lite hur jag jobbar i ett tidigt stadium.

Här ovan finns bilder på knäliningen fram och bak på de byxor jag undersökte, samt en av mina skisser där jag försöker fastställa hur de olika tekniska detaljerna ska utföras.


Annonser

5 kommentarer

Under Textil och kläder

5 svar till “Dokumentation av ett par byxor

  1. Hej! Superfina grejer du har här! Det är en tid sen du senast postade, lever bloggen än? Skulle gärna veta lite mer om kostymen på bilden på Om mig-sidan.

    • Hej, jodå, den lever. Jag har helt enkelt haft lite för mycket annat för mig det senaste året bara. Kostymen på om mig sidan är en 40-tals kostym som tillhörde en direktör Lindberg. Det var ett loppisfynd jag gjorde för ett par år sedan.

  2. Du har antagligen skräddarutbildning? Har gjort en del finska folkdräkter och rekonstrukioner av karelska kläder. Min man har sytt sin egen. Jag ska visa kostymen för honom…

    • Hej. Inte formell skräddarutbildning. Jag är till stor del audodidakt. Men jag har läst mönsterkonstruktion vid tillskärarakadeimien. Karelska dräkter låter spännande. Om du har några bilder vore det intressant att titta på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s